Zahteve po spremembah ostajajo

Petek v arabskem svetu v zadnjih nekaj mesecih običajno zaznamujejo protesti. V Siriji so izbruhnili siloviti protesti, na katere je policija odgovorila s solzivcem.
Oglej si celoten članek

Na ulicah Damaska se je zbralo več tisoč protestnikov, ki so se iz predmestij napotili na osrednji mestni trg. Dostop do trga so jim poskusili preprečiti policisti. Po pripovedovanju prič je bilo tja napotenih 15 avtobusov pripadnikov tajne policije, ki so pri posredovanju uporabili gumijevke in solzivec.

Sirijski predsednik Bašar al Asad je sicer včeraj imenoval novo vlado in izdal odlok o pomilostitvi več sto zapornikov vključno s tistimi, ki so jih aretirali v nedavnih protivladnih protestih. Protestniki so kljub temu odločeni, da se mora Asad odpovedati svojemu položaju. Po nekaterih podatkih naj bi v Siriji od začetka protestov v Dari prejšnji mesec umrlo najmanj 200 ljudi.

Protesti tudi v Jemnu
Protestniki so se zbrali tudi na ulicah Sane, Adena in Taiza v Jemnu. Na tisoče ljudi zahteva odhod predsednika Alija Abdulaha Saleha. Klerik Abubakr Obaid je prepričan, da gre le za vprašanje časa, kdaj bo konec Salehove vladavine. "Te revolucije ne morete poraziti. Naš cilj je zrušiti koruptivno družino,“ je dejal Obaid.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.