Zakrpali prvo od treh lukenj

Foto: Žurnal24 naftni madež, ZDA, pregrada, gradnja Foto: Žurnal24 naftni madež, ZDA, pregrada, gradnja Foto: Žurnal24 naftni madež, ZDA, pregrada, gradnja Foto: Žurnal24 naftni madež, ZDA, pregrada, gradnja Foto: Žurnal24 naftni madež, ZDA, pregrada, gradnja Foto: Žurnal24 naftni madež, ZDA, pregrada, gradnja Foto: Žurnal24
Medtem ko so svojo pomoč pri čiščenju naftnega madeža na jugu ZDA ponudile številne države, so iz BP sporočili, da so zakrpali prvo od treh lukenj, iz katerih izteka nafte.
Oglej si celoten članek

Britanska naftna družba BP je sporočila, da kljub zakrpanju prve luknje to še ne pomeni, da nafta ne izteka več v morje.

Medtem so se izboljšale tudi vremenske razmere, kar je olajšalo čistilno akcijo. V torek je bilo na delu okoli dvesto ladij, ki so postavile ogromno jekleno pregrado, ki naj bi preprečila, da razlita nafta doseže obale Louisiane.

Bo pregrada zdržala?
Strokovnjaki BP upajo, da bo pregrada zdržala pritisk vode v globini. "Ne vemo zagotovo", ali bo pregrada delovala, je dejal tiskovni predstavnik BP Bill Salvin.

"Kar zagotovo vemo, je, da se bodo naši strokovnjaki potrudili, da bodo zaustavili iztekanje nafte."


Foto: Žurnal24 Pomoč ponudil tudi Iran

Svojo pomoč je ponudilo že ducat držav in organizacij, ki so ponudile svoje znanje, opremo in ljudi. Kljub hladnim odnosom se je na seznamu teh držav znašel tudi Iran, ki je ponudil svoje znanje na področju vrtanja nafte.

Pomoč je ponudila tudi Mehika, ki se je zavezala, da bo tesno sodelovala z Washingtonom pri preprečevanju hujših ekoloških posledic. Norveško podjetje NOFO je ZDA ponudilo sredstva za razgradnjo naftnega madeža, poleg tega bi lahko poslali tudi opremo in osebje, je dejal šef NOFO Sjur Knudsen.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.