Šok med Britanci: Vandal podrl najbolj fotografirano drevo v državi

Foto: Profimedia Sycamore Gap Foto: Profimedia Sycamore Gap Foto: Profimedia Sycamore Gap
16-letnik naj bi ponoči posekal skoraj 200 let staro platano na sredi vrzeli Sycamore Gap v narodnem parku Northumberland tik ob znamenitem Hadrijanovem zidu.
Oglej si celoten članek

Namerna sečnja enega najbolj znamenitih dreves v Združenem kraljestvu v sredo zvečer je sprožila čustveni odziv na tisoče ljudi. Ljudje na družbenih omrežjih delijo svoje slike, na katerih stojijo pred ikoničnim drevesom v Sycamore Gapu, poleg Hadrijanovega zidu v Northumberlandu.

Priljubljena znamenitost – znana tudi kot Drevo Robina Hooda – je bila leta 2016 razglašena za drevo leta, leta 1991 pa smo drevo lahko videli tudi v filmu Robin Hood: Princ tatov, v katerem je igral Kevin Costner.

Vendar morda še ni vse izgubljeno, saj strokovnjaki na National Trust menijo, da bi lahko novi poganjki zrasli iz baze "zdravega" drevesnega štora.

Zaradi suma kaznivega dejanja so sicer aretirali 16-letnika.

xxx

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:45 29. September 2023.

    Meni Občina z namakanjem dreves korenin z napeljavo vode na moji poti uničuje 300 let stare smreke!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.