Žalosten konec borke proti IS

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Med Kurdi, ki se borijo zoper Islamsko državo, se je razširila žalostna vest, da je umrla 22-letna borka, nekakšen simbol ženske enote, ki je med borci IS leta sejala strah.
Oglej si celoten članek

Asia Ramazan Antar, ki so jo poimenovali kar 'kurdska Angelina Jolie', je umrla v nedavni bitki zoper Islamsko državo pri turški meji, so potrdili kurdski viri. 22-letna vojakinja je sodelovala v številnih bojih in si tako pridobila nekakšen status neustrašne borke, skoraj nacionalne junakinje. Kurdskim vojaškim silam se je pridružila pri svojih 18-tih letih.

Vest o njeni smrti so potrdili tudi preko Facebook profila 'Svoboda Kurdistanu'.

Borce IS so v nedeljo sicer pregnali še z zadnjih območij ob sirsko-turški meji, s čimer je skupina izgubila zadnjo tranzitno točko za njene borce in oskrbo. Ob meji želi Turčija vzpostaviti varno območje med sirskima mestoma Džarablus in Azaz, ki bi se raztezalo na 98-kilometrih. Po navedbah turške vlade so to zagotovili v operacijah ob koncu prejšnjega tedna, poroča STA.

Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je medtem napovedal sodelovanje Ankare in Washingtona pri izgonu pripadnikov Islamske države iz mesta Raka na severu Sirije, ki je dejansko prestolnica teh džihadistov, so objavili turški mediji. Erdogan je sodelovanje z ZDA napovedal dva tedna po začetku turške kopenske ofenzive v Siriji, ki je uperjena tako proti IS kot proti kurdski milici, ki je sicer zaveznica ZDA.

dezurni@zurnal24.si

 

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 18:07 8. September 2016.

    Tem kurdom amerika obljubi vile in gradove in kar naenkrat so na ameriski strani celo proti SAA. Prevec materialisticni so. …

  • 16:22 8. September 2016.

    Hrabro dekle! Upam, da ji bo ljubezen do dežele, ki jo teptajo IS in Turčija, nekje zgoraj povrnjena.

  • 11:43 8. September 2016.

    Kurdi niso tisti ki bežijo v EU to so samo Sirijski in Afganistanski mamini sinčki. V kurdskih vrstah se bori …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.