Zamaskirani vojaki ubili 25 ljudi

Foto: Žurnal24 Reakcija ženske, ki so ji povedali, da je bil v napadu ubit tudi njen brat. (Fot
Iračani v vojaških uniformah so ubili 25 ljudi, domnevno povezanimi z milicami, ki se borijo proti Al Kaidi.
Oglej si celoten članek

Neznanci so ustrelili 20 moških in pet žensk. Šlo naj bi za družine, ki sodelujejo v gibanju Sahva. Preden so jih ubili, so jih zvezali.

Gibanje Sahva se je pred leti pridružilo ameriški vojski in iraškim silam v boju proti Al Kaidi ter njenim privržencem, s čimer se je nasilje v državi dramatično zmanjšalo.

Policisti so našli sedem preživelih in vklenjenih ljudi na istem kraju. Našli so tudi vozilo, ki so ga napadalci uporabili.

"Skupina uniformiranih moških je pridrvela v domove žrtev in jih odpeljala na njihova dvorišča. Nato so jih zvezali in jih ustrelili s pištolo z dušilcem zvoka," je dejal Maj Gen Qassim al-Moussawi, tiskovni predstavnik Bagdada.

Mohammad al-Askari z obrambnega minsitrstva pa je dodal, da so že aretirali 24 osumljencev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.