Zapor za nemškega ljudožerskega policista

Sodišče v nemškem Dresdnu je danes na osem let in pol zapora obsodilo nekdanjega kriminalista, ker je ubil in razkosal človeka. Ta se je sicer s svojo smrtjo strinjal.
Oglej si celoten članek

Morilec in žrtev sta se našla na spletni strani za ljudi, katerih fetiš je ljudožerstvo. Dokazov, da naj bi policist dele pokojnega tudi zares pojedel, tožilstvo sicer nima.

Kot je sporočila sodnica Birgit Wiegand, je bil 57-letni Detlev Guenzel spoznan za krivega umora in motenja miru pokojnih. Zaradi umora na Poljskem rojenega 59-letnega poslovneža Wojciecha Stempniewicza novembra 2013 so mu sodili od avgusta lani. Izrek kazni je pričakal popolnoma pasivno, sedeč na stolu s prekrižanimi rokami, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Tožilstvo je zahtevalo deset let in pol zapora, medtem ko so odvetniki družine ubitega terjali 15 let ječe, kar je v Nemčiji načeloma najvišja izrečena kazen zaradi umora. Tožilstvo se je odločilo za manj, ker je Stempniewicz sam želel umreti.

Vljuden in prijazen

Morilec - urejen oče treh odraslih otrok, ki so ga sosedi opisali kot prijaznega, radodarnega in vljudnega - in žrtev sta se našla oktobra 2013 na spletni strani za ljudi z morilskimi in ljudožerskimi fantazijami, ki se je hvalila kot "številka ena za eksotično meso" in naj bi imela več tisoč registriranih članov. Eden si je že leta želel biti razkosan in pojeden, drugi je sanjal o tem, kako razkosava truplo.

Guenzel je nato Stempniewicza ubil v kleti majhnega penziona, ki ga je vodil v dolini Gimmlitztal v gorah na vzhodu Nemčije v bližini meje s Češko. Nato je njegovo truplo razkosal na majhne dele in jih zakopal na vrtu, ni pa dokazov, da je kakšen del tudi pojedel.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.