Zapor za umor iz radovednosti

Foto: Žurnal24 (Foto: iStockphoto)
Trije mladi Poljaki so obsojeni za dva kruta umora; dva bosta preostanek življenja preživela v zaporu, eden bo za zapahi 25 let.
Oglej si celoten članek

Poljsko sta leta 2008 pretresla umora, ki ju je storila trojica mladih. En umor so izvršili "za zabavo" ob 18. rojstnem dnevu enega izmed njih, drugega pa zgolj iz radovednosti, da bi videli, kako je, ko človek umira.

Dva 19-letnika sta obsojena na dosmrtni zapor, 17-letnika pa so obsodili na 25 let zapora.

Umor, da bi videli, kako človek umira
Mladeniči so v stanovanju enega izmed njih svojega 16-letnega vrstnika ubili decembra leta 2008. Najprej so ga zadavili z žico, nato pa so ga še pretepli z leseno palico.

Po prijetju so policiji povedali, da jih je zanimalo, kako človek umira in ali bo pretep s palico na truplu pustil vidne sledi. Truplo so nato zavili v odejo in odvrgli v jezero.

Umor za 18. rojstni dan
Dvojico starejših obsojencev so obsodili še za umor njunega 32-letnega soseda, ki sta ga zakrivila oktobra 2008. Moškega so v njegovem stanovanju našli s prerezanim vratom.

Morilcema se je krvav zločin zdel najprimernejša oblika obeležitve 18. rojstnega dne enega izmed njiju.



Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.