Zaporniki nad paznike

Foto: Žurnal24 Enako kazen kot Šapina, za katerega je tožilstvo zahtevalo sedem let zapora, je
V iraškem zaporu je prišlo do streljanja med pazniki in zaporniki. Umrlo je 16 ljudi.
Oglej si celoten članek

Danes so zaporniki v Bagdadu poskusili nadvladati paznike in se prebiti iz zapora.
V streljanju, ki je izbruhnilo ob tem, je bilo ubitih šest paznikov ter 10 zapornikov. Iraške oblasti še preiskujejo, kako se je upor v enem najbolje varovanih zaporov v državi sploh lahko zgodil.
 
Med zaslišanjem ukradel pištolo
Upor naj bi začel Huthaifa al Batavi, ki stoji za napadom na katoliško cerkev v Bagdadu oktobra lani. Med zaslišanjem je pazniku iztrgal orožje ter nato osvobodil še nekaj drugih zapornikov.

Spopad med zaporniki in varnostnimi silami je trajal več ur, v njem pa je življenje izgubilo 16 ljudi. Ranjenih je bilo osem policistov in šest zapornikov.

Nazadnje se je neprijetni incident zgodil januarja, ko si je 12 zapornikov, ki naj bi sodelovali s teroristično mrežo Al Kaida, v mestu Basra med čakanjem na sojenje priskrbelo pazniške uniforme in neovirano odkorakalo na prostost. Kasneje so vsaj dva ponovno prijeli.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.