Zaradi izbruha vulkana evakuirali 3.000 ljudi

Foto: EPA
Foto: EPA
Na jugu Čila je davi začel bruhati vulkan Villarrica, zaradi česar so iz bližnjih vasi evakuirali več kot 3.000 ljudi.
Oglej si celoten članek

Po nekaj urah znakov erupcije ni bilo več videti, a so oblasti kljub temu na ceste, ki vodijo na območje okoli 2.800 metrov visokega vulkana, postavile blokade.

Foto: EPA Vulkan Villarrica

Na območju so najprej razglasili rdeči alarm in med drugim odpovedali pouk. Čilska predsednica Michelle Bachelet je kasneje prebivalstvo pozvala k umirjenosti. "Skrbno spremljamo in ocenjujemo situacijo," je dejala.

Vulkan Villarrica velja za enega najaktivnejših v Južni Ameriki. Nazadnje je izbruhnil leta 2000. Nahaja se nedaleč od turističnega mesta Pucon, sicer pa kakih 750 kilometrov od prestolnice Santiago de Chile.

Na televizijskih posnetkih je bilo videti, kako je vulkan iz kraterja visoko v zrak bruhal lavo in pepel. Izbruh se je začel okoli 3. ure ponoči po lokalnem času.

Foto: EPA Vulkan Villarrica

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.