Zaradi koronavirusa zapirajo vse šole

Foto: Profimedia Dijaki v srednji šoli
Učenci osnovnih in srednjih šol bodo ostali doma do velikonočnih počitnic, ki se začnejo 4. aprila.
Oglej si celoten članek

V Avstriji bodo od prihodnjega tedna zaprte vse šole, s čimer želi vlada na Dunaju zajeziti širjenje novega koronavirusa v državi. Učenci osnovnih in srednjih šol bodo ostali doma do velikonočnih počitnic, ki se začnejo 4. aprila.

V Avstriji so do zdaj potrdili 245 primerov okužbe z novim koronavirusom. Od zjutraj se je število okuženih povečalo za 39, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Čeprav pouka ne bo, bodo šole odprte za omejeno število učencev, za katere starši ne bodo mogli zagotoviti varstva. Nadaljeval se bo tudi pouk preko spleta.

"Ne vozite otrok k starim staršem," je ljudem na srce položil kancler Sebastian Kurz. "To so ljudje, ki jih želimo čim bolj zaščititi," je dodal. Bolezen covid-19, ki jo povzroča novi koronavirus, terja največji davek ravno med starejšo populacijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.