Zaradi korupcije dobil pogojno smrtno kazen

Foto: Žurnal24 Sodišče je bivšemu predsedniku Sinopeca Tonghaiu dokazalo sodelovanje v izsiljev
Bivšega predsednika podjetja Sinopec, Chena Tonghaia, so obsodili na pogojno smrtno kazen zaradi obtožb o korupciji, težki nekaj milijonov dolarjev.
Oglej si celoten članek

Pekinško sodišče je to obsodbo sprejelo potem, ko so Chenu Tonghaiu za obdobje med letoma 1999 in 2007, ko je bil predsednik podjetja, dokazali sodelovanje v izsiljevanju, težkem 28,8 milijona dolarjev. Poleg tega so mu dokazali tudi nezakonit dostop do denarnih skladov in transferjev v času, ko je bil pomočnik generalnega direktorja.
Če Tonghai v naslednjih dveh letih ne bo naredil nobenega kaznivega dejanja, mu bodo pogojno smrtno kazen spremenili v doživljenjsko kazen.

Pri izreku obsodbe je sodnik pojasnil razloge, zaradi katerih je Tonghai dobil takšno kazen: "Chen Tonghai je prejemal ogromne zneske v obliki podkupnin, okoliščine, v katerih je storil to kaznivo dejanje, pa so zelo resne."

Med sojenjem je 60-letni Tonghai pomagal preiskovalcem tako, da jim je dal podatke o drugih ljudeh, ki so povezani s tem dogodkom, kar je vplivalo na skrajšanje pogojne kazni na samo dve leti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.