Zaradi korupcije odstavili predsednico

Foto: EPA
Foto: EPA
Južnokorejski parlament je danes izglasoval odstavitev predsednice države Park Geun-hye zaradi korupcijskega škandala, v katerega je vpletena njena dobra prijateljica.
Oglej si celoten članek

Za odstavitev sta glasovali potrebni več kot dve tretjini poslancev, 234 od skupno 300, poroča južnokorejska tiskovna agencija Yonhap.

Foto: EPA Predsednica Južne Koreje Park Geun-hye S tem so se njena pooblastila prenesla na premierja do odločitve ustavnega sodišča, ali bo odločitev parlamenta potrdil in s tem dokončno odstavil predsednico s položaja, poroča francoska tiskovna agencija AFP.
 
Do odločitve ustavnega sodišča bo potrebno čakati do šest mesecev, v tem času pa bo Parkova ostala v predsedniški palači, medtem ko državo čaka obdobje politične negotovosti in paralize.
 
Poslanci so odstavitev izglasovali po tednih množičnih protestov, na katerih je tudi več sto tisoč Južnokorejcev vseh slojev in starostnih skupin zahtevalo njen odstop.
 
Predsednico obtožujejo, da je svoji prijateljici Choi Soon Sil pomagala pri izsiljevanju podjetij za denar in dovolila vmešavanje v državne zadeve.
 
dezurni@zurnal24.si
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 16:36 9. December 2016.

    več stotisoč ljudi je skupaj protestiralo i feel slovenija nikolii in nikdar

  • 12:25 9. December 2016.

    Pri nam sami odstopijo, počakajo da se prah poleže in gredo na drugo delovno mesto.

  • 09:00 9. December 2016.

    To mi delaj !<br />In kdaj bodo pri nas koga odstavili zaradi korupcije ?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.