Zaradi kozarca piva obsojena na bičanje

Foto: Žurnal24 32-letna Kartika se bo nad odločitvijo sodnika pritožila.
Malezijsko islamsko sodišče je 32-letno manekenko obsodilo na bičanje, ker je v nočnem klubu spila kozarec piva. Poleg tega mora plačati še 965 evrov kazni.
Oglej si celoten članek

32-letno Kartiko Sari Dewi Shukarno, malezijsko muslimanko, so ujeli pri pitju piva v nekem nočnem klubu, zaradi česar mora plačati 965 evrov kazni. Sodnik ji je poleg denarne kazni naložil še šest udarcev z bičem. Bičanje je kazen, ki jo sodniki večinoma dodelijo moškim, toda v poduk ostalim muslimanom, ki pijejo alkohol, je bil sodnik neusmiljen.

Po šeriatskih zakonih muslimani ne smejo uživati alkohola. V nasprotnem primeru jim v Maleziji grozi kazen do treh let zapora. Malezijski nočni klubi svojim gostom prodajajo alkohol, zakon pa ne zahteva, da preverjajo ali so gosti muslimani.

32-letna manekenka je že najavila, da se bo nad odločitvijo sodnika pritožila. Če njeni pritožbi ne ugodijo, jo bo bičal jetniški paznik, ki je posebej izurjen za bičanje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.