Zaradi kraje pred 50 leti dobil odpoved

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ameriška Banka Wells Fargo je odpustila delavca, ki je pred skoraj 50 leti ukradel manj kot deset centov.
Oglej si celoten članek

Oseminšestdesetletnega Richarda Eggersa je banka Wells Fargo, kjer je bil zaposlen, odpustila zaradi kraje, ki jo je kot najstnik zagrešil pred skoraj 50 leti. Takrat je skušal z lažnim denarjem plačati pranje v pralnici, ki je stalo manj kot deset centov. Pri tem ga je zalotil lokalni šerif, ki mu je naložil plačilo globe, poroča Daily Mail.

Banka je Eggersa in še okoli sto drugih delavcev odpustila zaradi novega zakona, po katerem v finančnih institucijah ne sme delati nihče s kriminalistično preteklostjo.

"Z izjemo takrat nikoli nisem imel opravka s policijo. To je bila neumnost. Nisem ponosen, ampak mislim, da to ni nekaj, zaradi česar bi te lahko odpustili pol stoletja pozneje," je dejal Eggers, ki razmišlja o tožbi proti zdaj že nekdanjemu delodajalcu.

Podobna usoda je doletela tudi 58-letno Yolando Quesado, ki so jo odpustili zaradi kraje majice v najstniških letih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • mia
    19:20 30. Avgust 2012.

    ja tudi to je Amerika, za lopove in prevarante ni boljše države od Slovenije. pri nas so kaznovani pošteni

  • dd
    10:18 30. Avgust 2012.

    Lahko si mislimo, kakšne kazni bi doletele Tovšakovo, Zidarja, Černigoja, Šrota... če bi Slovenija vzela vsaj malo te resnosti za …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.