Zaradi nove gripe izredne razmere

Foto: Žurnal24 Zaradi nove gripe je v Argentini umrlo 26 ljudi.
Župan argentinske prestolnice je zaradi nove gripe razglasil izredne razmere v mestu.
Oglej si celoten članek

Župan argentinske prestolnice Mauricio Macri je zaradi nove gripe razglasil izredne razmere v mestu. Prebivalce je pozval, naj čim več časa preživijo doma, in dodal, da bodo izredne razmere veljale do petka.

Eden od ukrepov omejitve širjenja virusa je tudi odpoved pouka. Tako bodo od ponedeljka naprej v prestolnici in štirih provincah šolska vrata ostala zaprta. Čeprav so zimske počitnice načrtovane šele za konec naslednjega meseca, se je vlada odločila, da bo zaradi virusa šole zaprla že prej.

Argentinska vlada je do zdaj potrdila 1.587 primerov nove gripe. Zaradi te bolezni je umrlo že 26 ljudi, kar državo po številu smrti zaradi te bolezni uvršča na tretje mesto, takoj za Mehiko in ZDA.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.