Zaradi obilnega sneženja razglasili rdeči alarm

Foto: Profimedia
Pri nas bo snežnih padavin le za vzorec.
Oglej si celoten članek

Sinoči so številni slovenski kraji dočakali sneg, zlasti na severovzhodu Slovenije so se pojavile prave snežne plohe, padalo pa je tudi drugod po državi. Vremenoslovci napovedujejo sneženje tudi v prihodnjih dneh, a padavin bo, kot poudarjajo pri Arsu, pri nas le za vzorec. 

Čisto drugačna slika je te dni severno od Alp, kjer se soočajo z obilnim sneženjem. Zaradi napovedi novih snežnih padavin ta konec tedna so v sosednji Avstriji razglasili celo rdečo stopnjo vremenske ogroženosti.

Osvežena napoved Nova napoved: sneg tudi prihodnji teden

Vremenskim nevšečnostim s snegom in vetrom so bili danes priča tudi na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Srbiji, predvsem na goratih območjih. Zaradi snega so zaprli številne ceste v Gorskem Kotarju in Liki. Sneg je oviral promet tudi na večini cest v BiH.

O obilnem sneženju so poročali tudi iz osrednje Italije in Grčije.

Foto: Profimedia Sneg v Grčiji

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.