Zaradi požara zaprli jadransko magistralo

Foto: 24sata Požar na Hrvaškem
Blizu kraja Lokva Rogoznica nedaleč od Omiša v Srednji Dalmaciji je danes okoli 14. ure izbruhnil požar.
Oglej si celoten članek

Po poročanju hrvaškega spletnega portala index.hr gori neposredno nad jadransko magistralo, ki je zaradi požara zaprta. Ogenj se je približal hišam, trenutno pa je najhuje pri kraju Mimica, kjer je prekinjena oskrba z električno energijo. 

Kot je za hrvaško tiskovno agencijo Hina povedal poveljnik gasilcev v splitsko-dalmatinski županiji, gori okoli 50 hektarjev površin, predvsem borov gozd in sredozemsko rastje. Gasilci so po njegovih besedah požar že omejili in pričakujejo, da ga bodo do večera spravili pod nadzor.

V gašenju sodeluje več kot 160 gasilcev s 40 vozili, ki jim pomagajo tudi štiri letala za gašenje.

Zaradi vse močnejšega vetra se požar širi proti zahodu, gašenje pa je oteženo tudi zaradi visokih temperatur - živo srebro se je povzpelo do 36 stopinj Celzija - ter hribovitega in težko dostopnega terena.

Spletni portal Dalmacija danas poroča, da je ogenj, ki se hitro širi, zajel dve gasilski vozili. Gasilci so iz vozil pravočasno pobegnili, nihče od njih ni poškodovan.

Trenutno je najhuje pri kraju Mimica, kjer je prekinjena oskrba z električno energijo.

xxx

Gost črn dim

Jadranska magistrala je po navedbah hrvaškega avtokluba (Hak) zaradi požara zaprta med Omišem in krajem Dubci, obvoz je po dalmatinski avtocesti.

Nad prizoriščem požara se vije gost črn dim, ki ga je po poročanju hrvaških medijev mogoče videti s širšega območje od Omiša do Makarske.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • ode
    07:14 12. Avgust 2018.

    Datum razpisa za varovanje je 3. avgust 2018, v njem pa je navedena lokacija “Varovanje izpostave azilnega doma Debeli Rtič”, …

  • ode
    07:13 12. Avgust 2018.

    Datum razpisa za varovanje je 3. avgust 2018, v njem pa je navedena lokacija “Varovanje izpostave azilnega doma Debeli Rtič”, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.