Zaradi snega številne zamude letov

Foto: EPA Letališče Frankfurt Foto: EPA Letališče Frankfurt Foto: EPA Letališče Frankfurt
Na frankfurtskem letališču še vedno zamude, težave pričakujejo še ves dan. Led in sneg na severu Francije povzročata številne nevšečnosti tudi v prometu. Na avtocestah je bilo ujetih 2.500 ljudi, zaradi poledice v Parizu niso vozili javni avtobusi.
Oglej si celoten članek

Z letališča v Frankfurtu, ki je bilo včeraj zaradi obilnega sneženja nekaj časa celo zaprto, tudi danes poročajo o odpovedih in zamudah letov. Zaradi vremena so morali odpovedati že 107 letov.

Napovedujejo, da je težave mogoče pričakovati tudi čez dan, čeprav manjše kot v torek, ko so odpovedali kar 800 letov.

Na tretjem največjem letališču v Evropi je moralo minulo noč preživeti od 2.500 do 3.000 potnikov.

Zamude tudi na brniškem letališču

Včeraj so imeli zaradi težav na frankurtskem lelišču odpovedi in zamude tudi na brniškem letališču. Zjutraj so morali odpovedati jutranja poleta iz Frankfurta v Ljubljano, potnike pa so preusmerili na večerni let za Ljubljano. Potnike dveh jutranjih letov iz Ljubljane so z združenim letom odpeljali proti Frankfurtu, kjer pa pristanek ni bil mogoč. Zato je letalo pristalo na letališču Hahn. Potnike so z avtobusi prepeljali v Frankfurt, sedem pa se jih je vrnilo v Ljubljano, so sporočili iz Adrie Airways.

Težave pričakujejo tudi danes, za zdaj imajo zamude, odpovedi letov pa ne. Jutranji let v Pariz je imel pol ure zamude, letalo pa je v Frankfurt odletelo uro in pol pozneje od predvidenega odhoda.

Foto: Reuters Kolona tovornjakov Na avtocestah ujetih 2.500 ljudi, zatajil tudi javni prevoz

V departmaju Somme je bilo zjutraj na avtocestah ujetih približno 2.500 vozil, na območju Pariza pa so morali zaradi poledice v garažah ostati skoraj vsi javni avtobusi.

Hitri vlak spet vozi

Medtem so se razmere izboljšale v železniškem prometu. Hitri vlaki v smeri proti Belgiji in Veliki Britaniji so namreč danes znova začeli voziti, potem ko so morali vožnje zaradi obilice snega dan pred tem odpovedati.

Snežni meteži so v torek v Franciji namreč povzročili pravi prometni kaos, med drugim so morali odpovedati več sto poletov na glavnih letališčih.

Zaradi vremenskih razmer je na tisoče ljudi v Franciji ostalo brez elektrike, veliko pa jih je na cestah ostalo ujetih v vozilih.

Sneg je najbolj prizadel Francijo, vendar so tudi iz Belgije, Velike Britanije, Nemčije in Nizozemske poročali o številnih nevšečnostih.

Sneg je težave povzročil tudi na avtocesti na jugu Anglije, ki vodi do Dovra ob Rokavskem prelivu. Cesto so morali delno zapreti, zato so nastali večkilometrski zastoji.

"Toliko snega v marcu v Rusiji ni bilo že 50 let"

Medtem pa je sneg prometni kaos danes povzročal tudi v Rusiji. Večurno sneženje je nevšečnosti povzročalo na letališčih in cestah. Samo v Moskvi je danes sneg in led odstranjevalo več tisoč delavcev.

"Toliko snega v marcu v Moskvi ni bilo že približno 50 let," je dejal moskovski podžupan Pjotr Birjukov. V ruski prestolnici so nastali večkilometrski zastoji. Na treh mednarodnih letališčih v mestu pa so morali odpovedati več letov, nastajale so tudi številne zamude.

V najhujši zimi v Rusiji v zadnjih 100 letih je doslej zmrznilo že približno 300 ljudi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.