Zaradi snega tisoči ujeti na letališčih

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Odpovedani številni leti, zamude prihodov letal. Na bruseljskem letališču odprta Foto: Žurnal24 Mama s kosom pice hrani hčerko. Na bruseljskem letališču kaos zaradi obilnih sne Foto: Žurnal24 Nekaterim potnikom belgijsko obrambno ministrstvo dalo voljo začasna ležišča. Foto: Žurnal24 Po obilnem sneženju so dopoldne zaprli letališče v belgijskem Eindhovnu. Foto: Žurnal24 Po vsej Belgiji zaradi vremena skupaj 500 kilometrov zastojev. Foto: Žurnal24 Potniki na mednarodnem letališču Zaventem blizu Bruslja. Mnogi spijo kar na term
Številni potniki zaradi vremenskih razmer ujeti na letališčih. Na pariškem Charles de Gaulle zaradi snega na enem izmed terminalov evakuirali 2.000 ljudi. Na nemških avtocestah stokilometrski zastoji.
Oglej si celoten članek
Fotografije razmer na cestah in letališčih si oglejte TUKAJ.

Na strehi terminala 2E pariškega letališča Charles de Gaulle, ki se je nekaj tednov po otvoritvi leta 2004 delno porušil, se je nabralo okoli 60 centimetrov snega, zaradi česar so potnike preventivno premestili, poroča francoska agencija AFP. Spomnimo, arhitekturno ambiciozno gradnjo je zasnoval Francoz Paul Andreu, v zrušenju dela terminala pa so leta 2004 umrli 4 potniki, 6 ljudi je bilo ranjenih.

Večini potnikov, katerih leti so bili odpovedani, so letalske družbe uspele priskrbeti namestitve v hotelih. Tistim, ki so obtičali na letališču, pa so po navedbah francoskih medijev dali na voljo zložljiva ležišča in odeje. Zaradi vremenskih nevščenosti je minulo noč na pariškem letališču preživelo okoli dva tisoč potnikov.

Zaradi pomanjkanja sredstva za odmrzovanje letal in nizkih temperatur so pristojne oblasti na letališču za zdaj do poldneva odpovedale najmanj 50 odstotkov poletov. Zaposleni na letališču so se s podobnimi težavami soočali že pred dnevi, ko je bil zaradi snega in nizkih temperatur pravi kaos tudi na številnih drugih evropskih letališčih, med drugim na londonskem Heathrowu in v Frankfurtu.

Zaradi poledice stokilometrski zastoji
Sneg in mraz pa povzročata preglavice tudi voznikom in potnikom v več evropskih državah. Iz Belgije in Nizozemske poročajo o kaosu na cestah, poledica in sneg močno ovirata promet tudi na nemških avtocestah in železnicah ter na letališču v Düsseldorfu.

Na petih vlakih, ki so ponoči zaradi nizkih temperatur obtičali na progah med Berlinom in Hannovrom, je moralo noč preživeti okoli 700 potnikov.



V Nemčiji je ponoči padal leden dež, zaradi česar je na nemških ulicah in avtocestah poledica, ki močno otežuje promet in povzroča zastoje v več delih države. Na avtocesti med Hannovrom in zvezno deželo Saška-Anhalt so nastali skoraj stokilometrski zastoji, avtocesta med Berlinom in Hamburgom pa je bila zaprta zaradi več prometnih nesreč. Na avtocesti med Berlinom in Münchnom se je zgodilo verižno trčenje, v katerem je bilo udeleženih 51 vozil. V njem je umrl en človek, deset je bilo poškodovanih.

O kaosu v cestnem in železniškem prometu zaradi snega pa danes poročajo tudi iz Belgije in Nizozemske. Na cestah promet ovirajo predvsem tovornjaki, ki so obtičali na vozišču kljub prepovedi vožnje. V belgijski prestolnici Bruselj je novozapadli sneg povsem ohromil mestni promet, po vsej Belgiji pa je  nastalo za skupno 500 kilometrov zastojev. V železniškem prometu prihaja do velikih zamud vlakov, po obilnem sneženju pa so dopoldne zaprli letališče v belgijskem Eindhovnu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.