Zaradi stare bombe evakuirali del Budimpešte

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
V Budimpešti so zaradi 500-kilogramske neeksplodirane bombe iz druge svetovne vojne evakuirale 8.000 ljudi.
Oglej si celoten članek

Neeksplodirano bombo so odkrili bližini tamkajšnjega železniškega mostu čez reko Donavo.  Po navedbah ministrstva za obrambo je bomba, ki so jo našli v sredo, ameriške izdelave.

Mesta in kraji na Madžarskem, sicer zaveznici nacistične Nemčije med drugo svetovno vojno, so bili v zadnjih mesecih druge svetovne vojne tarča številnih napadov ameriških, britanskih in sovjetskih sil. Budimpešto so zavezniške sile na primer bombardirale kar 37-krat.

Že vajeni evakuacij

Številne bombe in eksplozivna sredstva, ki niso eksplodirala, je prekrila zemlja. Pogosto jih ponovno odkrijejo med različnimi gradbenimi deli. Zaradi odkritij bomb so morali prebivalstvo v Budimpešti od leta 2010 evakuirati že desetkrat.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.