Zaradi ugriza netopirjev štirje otroci mrtvi

Foto: Žurnal24 (Foto: Shutterstock)
Preplah v Peruju: zaradi netopirjev, okuženih s steklino, umrli že štirje otroci.
Oglej si celoten članek

Izbruh stekline v odročnem severovzhodnem predelu Peruja je izzval preplah. Po tem ko so jih ugriznili netopirji, so umrli že štirje otroci, sicer pripadniki domorodnega plemena.

Ministrstvo za zdravje je že aktiviralo posebne zdravstvene ekipe. Proti steklini so cepili že 500 ljudi, ki so jih tudi ugriznili netopirji, pišejo spletne strani BBC-ja.

Sami smo si krivi
Po mnenju nekaterih poznavalcev je za te zadnje napade netopirjev krivo čezmerno izsekavanje amazonskega gozda.

Ta vrsta netopirjev se običajno hrani s krvjo divjih živali in živine. Napadi na ljudi pa niso tako redki, predvsem na območjih, kjer je gozd uničen. Lokalni prebivalci pa menijo, da bi bili ti napadi lahko povezani z nenavadno nizkimi temperaturami v zadnjih letih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.