Zaradi varnosti zaprli Eiffelov stolp

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Potem ko so opazili moškega z velikim nahrbtnikom, so območje evakuirali.
Oglej si celoten članek

Slavni francoski Eiffelov stolp, eno največjih turističnih znamenitosti na svetu, so zaprli, potem ko so na njem opazili moškega z velikim nahrbtnikom.

Po razglasitvi alarma so območje evakuirali in v akcijo je stopila protiteroristična policija, ki je imela podporo tudi s helikopterja iz zraka, a moškega niso našli.

Že v preteklosti tarča groženj

Območje je moralo zapustiti tudi več sto obiskovalcev, točke, kjer prodajajo karte, pa so zaprli.

Eiffelov stoplp, ki sprejeme tudi do 30 tisoč obiskovalcev dnevno, je v preteklosti že bil tarča groženj islamističnih ekstremistov, vključno z Al Kaido in ISIS.

Policija po današnji preiskavi pravi, da bi lahko šlo za adrenalinskega športnika - padalce, ki je nameraval s stolpa skočiti.

Policija "krivca" še išče

Leta 2005 se je norveški padalec, ki je poskušal skočiti s stolpa, ponesrečil in umrl.

Potem ko je bil stolp zaprt več kot pet ur, so ga okoli druge ure popoldan ponovno odpli, policija pa "krivca" za današnji preplah še išče.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.