Zaradi vremenske napovedi izropali trgovine

Foto: EPA hurikan Harvey
Ljudje so množično drli v trgovine, v katerih so ostale le še prazne police.
Oglej si celoten članek

Ameriško zvezno državo Texas naj bi danes dosegel hurikan Harvey. Oblasti so prebivalce prosile, naj zapustijo nižje ležeča območja. Pričakujejo namreč obsežne poplave, težave z električno energijo in druge nevšečnosti, ki običajno spremljajo takšno vreme. Težave bi jim znali povzročati tudi aligatorji, ki jih lahko zaradi naraslih voda zanese na območja, kjer jih običajno ni.  

Prebivalci so se na obvestilo odzvali tako, da so se zgrnili v trgovine, da bi si pripravili zalogo hrane in pijače. Številne trgovine so tako dobesedeno izropane.

S posnetkov je vidno, kako se ljudje prepirajo za plastenke vode in poskušajo v svoje vozičke nabrati čim več izdelkov. Na družbenih omrežjih so objavljene številne fotografije in posnetki iz trgovin. Ena od uporabnic Twitterja je več kot pol ure iskala trgovino, v kateri bi še lahko našla vodo. Druga je zapisala: "Kruha je zmanjkalo. Vode je zmanjkalo. Če ju še nimate, bolje da se spoprijateljite s sosedi." 

Guverner Teksasa Greg Abbott je že v naprej razglasil izredne razmere v 30 okrožjih ob in v bližini obale. Aktiviral je 700 članov narodne garde. 

Tamkajšnji vremenoslovci so prebivalcem položili na srce, da je zdaj čas, da preverijo, kakšne načrte imajo za primer izrednih razmer in da postorijo vse potrebno za zaščito domov. 

Hurikan Harvey bo prvi hurikan, ki bo prizadel Teksas po letu 2008, ko je tam pustošil hurikan Ike. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.