Zaradi zastrupljenih slaščic 33 mrtvih

Foto: EPA
Foto: EPA
Število mrtvih, ki so se zastrupili s slaščicami, je naraslo na 33, 13 ljudi je v kritičnem položaju, poročajo iz Pakistana.
Oglej si celoten članek

Šef policije Muhammad Ali Zia je dejal, da je med 33 mrtvimi tudi pet otrok. Zastrupili so se, ko so jedli slaščice, ki so vsebovale pesticide. 

Moški iz province Punjab je v lokalni  slaščičarni kupil slaščice, ki jih je razdelil med 52 sorodnikov in prijateljev ob rojstvu vnuka. Slavje pa se je kmalu sprevrglo v žalovanje, saj je še isti dan umrlo deset ljudi. Med njimi otrokov oče, šest otrokovih stricev in teta. 

Policijska preiskava je v slaščicah pokazala prisotnost pesticidov, ki se uporabljajo v kmetijstvu. Predvidevajo, da so strupene snovi v pecivo prišle po pomoti. Poleg slaščičarne je trgovina s pesticidi, ki so jo prenavljali. Njen lastnik je v času prenove nekaj izdelkov shranil v pekarni. 

Po dogodku so aretirali tri osebe, dva lastnika slaščičarne in delavca.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.