Zaradi zlorab odstavili dva duhovnika

Foto: Žurnal24
Katoliška škofija v Würzburgu na Bavarskem je do zaključka preiskave odstavila dva duhovnika, ki sta obtožena spolnih zlorab otrok.
Oglej si celoten članek

Gre za 62-letnika, ki je obtožen, da je leta 1985 spolno nadlegoval 17-letno dekle, in 59-letnika, ki naj bi zlorabil mladoletnike med službovanjem v sosednji škofiji.

Oba duhovnika sta bila odstavljena do zaključka preiskave. "Škofija obtožbe jemlje resno in bo naredila vse za hitro preiskavo," je sporočil generalni vikar Karl Hillenbrand.

Novica o odstavitvi duhovnikov, katerih identiteta ostaja prikrita, je bila objavljena dan potem, ko je papež Benedikt XVI. sprejel odstop augsburškega škofa Walterja Mixe, ki je prav tako vpleten v škandal s spolnimi zlorabami.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.