Zaščitil ženo in umrl

Foto: Žurnal24 Deklico so, tako kot druge žrtve, odpeljali v bolnišnico, a ji zdravniki niso mo
Med šestimi žrtvami streljanja v Arizoni je deklica, ki se je rodila 11. septembra 2001. Umrl tudi pastor, ki je s svojim telesom pred streli ubranil ženo.
Oglej si celoten članek

V včerajšnjem streljanju v Tusconu v Arizoni je umrla tudi devetletna deklica Christina Green. Njena mati Roxanne Green je dejala, da ne more ubesediti svoje žalosti. "Ne morem opisati obupa in bolečine ob tem, da so nas oropali naše čudovite princeske“, je dejala Greenova.

Več o streljanju v Arizoni si lahko preberete v članku Imel je le en cilj – ubiti kongresnico in Med mrtvimi tudi otrok.

Hčerko je opisala kot inteligentno deklico, ki jo je zanimala politika. Pred kratkim je bila izvoljena v šolski parlament in se je včerajšnjega dogodka udeležila, ker se je želela srečati s kongresnico Gabrielle Giffords. Na dogodek jo je povabila prijateljica, ki je bila v streljanju ranjena.

Prijateljičin mož je poklical dekličino mamo in ji povedal, da so hčerko prepeljali v bolnišnico. Greenova, ki ni vedela za streljanje, je mislila, da je hči imela prometno nesrečo. Ob prihodu v bolnišnico so ji povedali, da je umrla zaradi strelne rane. Krogla jo je zadela v prsni koš, zdravnikom pa je kljub naporom ni uspelo rešiti.

Christina se je rodila 11. septembra 2001. Njeno rojstvo je bilo zabeleženo v knjigi Obrazi upanja: Otroci, rojeni 11. septembra.

Sodniku predlani grozili s smrtjo
Streli so bili usodni tudi za zveznega sodnika Johna Rolla, ki ga je za zveznega sodnika leta 1991 imenoval predsednik George Bush starejši. Pred dvema letoma so sodniku, ko je izrekel sodbo v primeru, povezanem z delavci migranti, grozili s smrtjo. Zaradi tega so ga varovali zvezni šerifi, a se je pritožil, da ga to moti in preveč posega v njegovo življenje. Njegovo pritožbo so upoštevali in po enem mesecu prekinili z varovanjem.

Pred poroko
Umrl je tudi 30-letni Gabriel Zimmerman, član osebja kongresnice Giffords. Zimmerman se je pred kratkim zaročil in načrtoval poroko. Prijatelji so ga označili za ljubečega, svobodomiselnega moškega, ki je znal živeti.

Junak v smrti
Umrl je tudi 76-letni pastor Dorwin Stoddard, ki je pred gotovo smrtjo rešil svojo ženo. Ko je napadalec začel streljati, je Stoddard s telesom zaščitil svojo ženo, ki je bila v napadu ranjena.

Umrli sta še dve starejši ženski, Dorthy Murray in Phyllis Scheck.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.