Zaskrbljeni: Iskanje 3. svetovne vojne

Foto: EPA
Foto: EPA
Očitno je vse več uporabnikov svetovnega spleta zaskrbljenih glede rožljanja z orožjem svetovnih vojaških velesil. Očitno jih skrbi, da bodo posledice vplivale na ves svet.
Oglej si celoten članek

Svetovna javnost je očitno zaskrbljena ali se ne mara res ne pripravlja 3. svetovna vojna; to lahko zaključimo iz podatkov o iskanjih na največjem spletnem iskalniku Googlu.

Potem ko je ameriški predsednik Donald Trump odredil raketni napad na Sirijo, potem ko z orožjem žvenketa Rusija in tudi Severna Koreja, Googlova statistika kaže, da se - kot še nikoli doslej - na spletu išče pojem "World War III", torej tretja svetovna vojna.

Google ocenjuje, da je bil povod za rekordna iskanja tega pojma navodilo ameriškega predsednika Donalda Trumpa ter reakcija Rusije in Irana, ki sta opozorila, da je ZDA prešla rdečo linijo in da bosta na nadalnje napade odgovorili s silo.

Iskanje pojmov vojna in jedrska vojna so na najvišji stopnji od začetka letošnjega leta. Rekordno se iščejo tudi informacije o "vojni Donalda Trumpa" in "vojni v Siriji".

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 09:38 14. April 2017.

    "Civilna družba na ulici ima izjemno moc na politiko"<br /><br />Lepo vas prosim in malo bolj se ozrite po tej …

  • 08:36 14. April 2017.

    Vsi mi lahko to norijo končamo preden se zgodi. Civilna družba na ulici ima izjemno moc na politiko.Žal smo moškim …

  • 08:26 14. April 2017.

    Vladarji sveta pripravljajo plan B .

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.