Zaslišanje Paravinje v sredo

Foto: Hrvoje Jelavić / Pixsell
Foto: Hrvoje Jelavić / Pixsell
Sodišče v Sokolovcu je za 6. julij sklicalo prvo zaslišanje Dragana Paravinje. S tem se bo začelo sojenje za poskus posilstva. Medtem pa se iskanje Antonije nadaljuje. K jezeru Sveti Rok pri Gračacu je popoldan prišlo 15 policijskih vozil, celotno območje pa je policija zaprla. Preiskovalci našli tudi nekaj predmetov, ki čakajo na forenzično preiskavo.
Oglej si celoten članek

"V iskanje pogrešane Antonije Bilić vsak dan vključimo več ljudi, a za pogrešano najstnico še vedno ni nikakršnih sledi," je dejala tiskovna predstavnica Policijske uprave Šibenik-Knin Marica Kosor.

Kosorjeva je še pojasnila, da sicer še vedno preiskujejo strugo reke Krke, od hidroelektrarne Miljacka proti Roškom slapu in akumulacijskem jezeru Štikada pri Gračacu, preiskujejo pa tudi del ceste od Prezida do Gračaca, ki jo je Paravinja s svojim kamionom prevozil 7. junija – na dan, ko je izginila Antonija.

Našli predmete, a jih še niso povezali z Antonijo

Policija je doslej sicer našla več predmetov, ki čakajo na forenzično preiskavo, je še pojasnila Kosorjeva, zato še ne morejo povedati, ali jih je mogoče povezati s pogrešano Antonijo.

Britanci: "Antonijo lahko najdemo!"

"Izginulo Antonijo Bilić lahko najdemo z našo revolucionarno tehnologijo za sledenje," pa je policiji pomoč ponudilo tudi britansko podjetje Delma MSS. Za pogrešano Antonijo so izvedeli iz medijev, pomoč pa nudijo povsem brezplačno, poročajo hrvaški mediji.

"Lahko odkrijemo, kje sta se gibala pogrešano dekle in ugrabitelj, in verjamemo, da lahko odkrijemo, kje je Antonija zdaj," je dejal Martin Barr iz podjetja.

Prvo zaslišanje 6. julija

Sodišče v Sokolovcu je za 6. julij sklicalo prvo zaslišanje Dragana Paravinje, s tem pa se bo začelo sojenje za poskus posilstva. Na tem sojenju za leta 2002 v BiH storjeni zločin bo pričala tudi njegova danes 27-letna žrtev. To je Paravinja pobral pri štopanju v službo, potem pa zaklenil vrata in jo poskušal posiliti.

Žrtev poskusa posilstva je povedala, da jo je vsaj pol ure ob njenem upiranju poskušal posiliti, potem pa je obupal. Potem jo je odpeljal do Jahorine, kamor je bila namenjena.

Paravinjo je prepoznala na fotografiji, policija entitete Republike srbske pa sumi, da je žrtev poskusov posilstva še več.

Paravinja zavrača poligraf

Danes so Paravinjo v BiH vnovič zaslišali hrvaški preiskovalci. Obstaja namreč vse več dvomov v resničnost njegovih trditev, da je truplo 17-letne Antonije Bilić z mostu vrgel v reko Krko. Zavrača tudi testiranje s poligrafom.

Paravinja je v Srbiji sicer že bil obsojen za posilstvo, na Hrvaškem pa ga obtožujejo še poskusa posilstva 25-letne štoparke lani pri Omišu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.