Zastori zoper radovedneže ob prometnih nesrečah

Foto: Fotosmedija
Foto: Fotosmedija
V nemški zvezni deželi Severno Porenje-Vestfalija bodo uvedli mobilne zastore, s katerimi bodo radovednežem preprečili opazovanje posledic prometnih nesreč.
Oglej si celoten članek

Radovedneži namreč povzročajo zastoje na nasprotnem pasu avtoceste, ker upočasnjujejo in opazujejo posledice nesreč, nekateri pa jih celo snemajo z mobilnimi telefoni. Poleg tega včasih ovirajo prihod reševalcev, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Zgodilo se je že, da je morala policija poklicati okrepitve, da je sprostila zastoj, ki je nastal zaradi radovednežev. Za ta prekršek je sicer zagrožena globa 60 evrov.

Nemške oblasti so za 12 zastorov namenile skoraj pol milijona evrov. Zastori, ki so jih leta 2008 že preizkusili, so visoki dva metra in se lahko raztegnejo na 100 metrov dolžine. Postavijo jih lahko v nekaj minutah in so odporni na močan veter.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 13:29 21. April 2015.

    Povsem nesmiseln strošek. Če je treba na tem področju kaj narediti, se pač kupi kamera z radarskim sistemom in voznikom, …

  • 11:42 21. April 2015.

    Nekaj podobnega bi bilo potrebno tudi pri nas, ker nekateri bedaki zmanjšajo hitrost na 40 na uro in manj, samo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.