Zavpil "Allahu Akbar" in zabodel 21-letnico

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Avstralsko mesto Townsville je ovito v črnino. Devetindvajsetletni Francoz je zabodel 21-letno Britanko, za življenje enega človeka se še borijo.
Oglej si celoten članek

Tragedija se je zgodila nekaj po 23. uri v hostlu v Townsvillu, v avstralski zvezni deželi Queensland. Policija je potrdila, da je 29-letni francoski državljan z nožem zabodel 21-letno Britanko in ranil 30-letnega Britanca, ki je v kritičnem stanju. Poškodovan je tudi 46-letni domačin. Napad je videlo okoli 30 ljudi. 

Napadalec naj bi ob napadu zavpil "Allahu Akbar". "Prvi podakti nakazujejo, da je napadalec izrekel besede, ki bi jih lahko razumeli kot ekstremistične. Domnevno naj bi osumljenec med napadom in ob aretaciji uporabil besedno zvezo "Allahu Akbar". Policija preverja vse možne motive za napad in ali je bil napadalec pod vplivom drog ali je imel psihične težave," so sporočili policisti iz Queenslanda.

Žrtev je 21-letna Mia Ayliffe-Chung. V Avstraliji je zadnjih šest mesecev delala kot natakarica v klubih. Zadnjih deset dni naj bi stanovala v Townsvillu, kjer je opravljala sezonsko delo kot obiralka sadja, da bi tako podaljšala vizo za bivanje v Avstraliji.

Napadalec naj bi v Avstralijo prišel marca letos. Kaj točno je počel v Avstraliji, še poskušajo ugotoviti. Policija ga v tem času ni obravnavala. Kot je dejal predstavnik policije iz Queenslanda, gre za osamljeno kriminalno vedenje, ki ni povezano z raso ali vero. Dogodek obravnavajo kot umor in ne teroristično dejanje. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 15

  • 11:06 26. Avgust 2016.

    Seveda. Psihične težave so vzrok, kaj pa drugega. Posledice takšnih dejanj pa niso kaznive, torej s takšnimi dejanji lahko nadaljujejo. …

  • 18:06 24. Avgust 2016.

    Nedolgo nazaj so te imeli za najhujšega ... , če si namesto besede begunec uporabil besedo migrant.

  • 16:40 24. Avgust 2016.

    Jap, ali pa so podplačani, da morijo, zato da se dela čim večji strah med ljudmi, kateri bodo potem večinsko …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.