Zborovanje prekinili spopadi s policisti

Foto: Žurnal24 Oblasti se danes bojijo novih nemirov.
Med levičarskimi skupinami in policisti so se v nemškem Hamburgu vneli hudi spopadi. Ranjenih je več ljudi, med njimi 12 policistov.
Oglej si celoten članek

V nemškem Hamburgu se je v petek na zborovanju zbralo okoli 100 skrajnih desničarjev, proti zborovanju pa je istočasno protestiralo med 500 in 600 levičarskih aktivistov. Med levičarskimi skupinami in policisti so se vneli spopadi, v katerih je bilo ranjenih več ljudi, med drugim 12 policistov.

V nasilju, ki je izbruhnilo v petek ponoči, so protestniki zažigali avtomobile, policiste pa so obmetavali s steklenicami in kamni. Po besedah tiskovnega predstavnika policije Ralfa Meyerja je eden izmed policistov po napadu na vozilo, v katerem se je nahajal, izstrelil opozorilni strel.

Za varnost je ponoči skrbelo skoraj 2000 policistov, aretirali pa so okoli 60 ljudi. Oblasti se danes bojijo novih nemirov, saj bo v alternativnem predelu mesta potekal letni festival.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.