ZDA Evropo pozivajo k ukrepanju

Foto: EPA
Foto: EPA
Ameriški finančni minister Timothy Geithner je evropske voditelje na srečanju G20 pozval, naj že pošljejo odločen signal da imajo strategijo za rešitev dolžniške krize.
Oglej si celoten članek

Timothy Geithner je evropskim voditeljem sporočil, da je prišlo do velikega padca zaupanja in da se zgodnje ukrepanje zelo izplača.

"Dlje kot se čaka, težja in dražja je rešitev situacije. Zgodnje ukrepanje se zelo izplača," je opozoril Geithner.

Dodal je, da je res, da so svetu v prvih fazah krize povzročili veliko škode, a dodal, da so se "odzvali z silo in pripravljenostjo."

Geithner se je oglasil v času, ko zaradi nestabilnosti na trgih borze znova beležijo rekordne padce. Ameriški finančni minister je sicer izrazil zaupanje, da bodo evropske voditelje le storili, kar je potrebno..

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:38 25. September 2011.

    naj Eu obgavi šrote evrope...to bo dovolj velik signal..!" Zmanjšati obrestne mere za kredite , spodbujati resne poštene ljudi in …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.