ZDA Gazi ponudile 400 milijonov

Foto: Žurnal24 Palestinski predsednika Mahmoud Abbas in Barack Obama. (Foto: Reuters)
ZDA Gazi nudijo 400 milijonov dolarjev pomoči. Izrael je sprejel odločitev, da znova dovoli dostavo nekaterih proizvodov na območje Gaze.
Oglej si celoten članek

Ameriški predsednik Barack Obama je pozval Izrael, naj sodeluje z vsemi stranmi, da bi našli rešitev za Gazo, in dejal, da bodo ZDA Palestincem zagotovile pomoč v višini 400 milijonov dolarjev (332 milijonov evrov). Obama je odločitev sprejel v Washingtonu na sestanku s palestinskim predsednikom Mahmoudom Abbasom, na katerem je Palestince pozval, naj se izogibajo incidentom, ki bi lahko sprožili nove napade s strani Izraela.

Dovolili dostavo nekaterih proizvodov
Izrael je pred tem sprejel odločitev, da znova dovoli dostavo nekaterih proizvodov na območje Gaze. Gre za prehrambne proizvode, med katerimi so pijače z mehurčki, sokovi, sadje, zelenjava, piškoti, marmelada in začimbe. Nekatere izmed proizvodov so že dostavili na to obubožano palestinsko območje, je povedal predstavnik urada za zveze v Gazi Raed Fatuh. Medtem pa še vedno velja prepoved dostave nujno potrebnega gradbenega materiala in industrijskega blaga.

Izrael je odločitev sprejel po hudih kritikah, s katerimi se je soočil po napadu izraelskih sil na ladje s pomočjo za Gazo minuli teden, ko je umrlo devet palestinskih aktivistov. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.