ZDA nad Asada

Foto: Žurnal24 Sirijski predsednik Bašar al Asad. (Foto: Reuters)
ZDA so napovedale uvedbo sankcij proti sirskemu predsedniku Bašarju al Asadu, ki je ukazal krvavo zatrtje protestov v državi.
Oglej si celoten članek

ZDA so proti Siriji že uvedle sankcije, a ne neposredno proti predsedniku. Temu so se tako ZDA kot Evropska unija doslej izogibale. Ameriška odločitev naj bi tako že sprožila vprašanje, ali Zahod dokončno zahteva Asadov odstop z oblasti.

Evropske države so se sicer v torek dogovorile o uveljavitvi ostrejših sankcij proti sirijskem vodstvu. O sankcijah neposredno proti Asadu pa naj bi odločali prihodnji teden.

Po podatkih sirskih aktivistov za človekove pravice je bilo v zadnjih dveh mesecih v spopadih med vladnimi silami in protestniki ubitih najmanj 700 civilistov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.