ZDA obtožile domnevne vohune

Foto: Žurnal24
FBI je proti enajstim osebam vložil obtožnico, da so vohunili za ruske varnostne službe.
Oglej si celoten članek

Obtožene naj bi ruska obveščevalna služba, znana kot SVR, v minulem desetletju intenzivno izurila, med drugim v uporabi tujih jezikov ter šifer in kod, preden jih je poslala v ZDA, piše Wall Street Journal.

Ko so enkrat prišli v državo, so agenti prevzeli neresnične identitete in se "amerikanizirali", da bi pridobili informacije o ZDA in po možnosti našli vire znotraj ameriških političnih krogov. Primer je FBI preučeval več let in je del širše preiskave ruskih vohunskih sposobnosti v ZDA po razpadu Sovjetske zveze.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.