ZDA: pilot umrl, 80-letnica sama pristala

Foto: Žurnal24 main
Foto: Žurnal24 main
Po tem, ko je pilot doživel srčni napad in umrl, je njegova osemdesetletna žena Helen Collins kljub neizkušenosti z manjšim letalom uspešno pristala v Wisconsinu.
Oglej si celoten članek

Helen Collins je med pristajanjem manjšega letala tipa Cessna ostala mirna, čeprav je vedela, da je njen mož sredi poleta umrl. Osnovne lekcije iz letenja je sicer opravila pred 30 leti, ob pomoči sina Jamesa Collinsa, ki jo je vodil s tal, pa je z letalom varno pristala.

Letalo je bilo ob pristanku tudi skoraj brez bencina, delal pa je le en motor, še poroča BBC.
Kot je še povedal njen sin, je neverjetno, da je mama pristala z le enim delujočim motorjem. "Ne poznam veliko izkušenih in izučenih pilotov, ki bi jim to uspelo," je dodal.

Helen Collins so odpeljali v bolnišnico, saj je pri pristanku utrpela poškodbe hrbta in reber, a pričakujejo, da bo bolnišnico zapustila že čez nekaj dni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.