ZDA ugrabile iranskega znanstvenika?

Foto: Žurnal24 Iranski zunanji minister Ramin Mehmanparast je prepričan, da so Amirija ugrabile
Iranske oblasti so prepričane, da so iranskega jedrskega znanstvenika Shahrama Amirija ugrabile ameriške oblasti.
Oglej si celoten članek

Kljub temu, da je ameriška televizijska mreža ABC pred kratkim poročala, da je Amiri v ZDA pobegnil s pomočjo ameriške obveščevalne agencije CIA, pa iranske oblasti to ostro zavračajo. Amiri naj bi izginil junija lani, tri mesece preden je iranska vlada potrdila obstoj drugega postrojenja za bogatenje urana. Iranski znanstvenik naj bi ameriškim raziskovalcem pomagal blokirati iranski jedrski program.

Iran tej zgodbi ne verjame in ZDA obtožuje Amirijeve ugrabitve, toda ameriške oblasti dogodek kategorično zavračajo.

"ZDA so priznale, da so bile povezane z Amirijem, kar dokazuje, da so ameriške oblasti vpletene v njegovo ugrabitev," je povedal predstavnik iranskega ministra za zunanje zadeve, Ramina Mehmanparasta. "Naši viri so ugotovili, da so ZDA Amirija ugrabile v Saudski Arabiji, kjer je bil na romanju," je še povedal ministrov predstavnik. Ameriške oblasti so se na obtožbe že odzvale. "Amirijevo izginotje je bilo načrtovano že dlje časa. Ne gre za ugrabitev, temveč za pobeg iz Irana," poroča televizijska mreža ABC.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.