ZDA: Vojna proti Severni Koreji je "ena od opcij"

Foto: EPA
Foto: EPA
Ameriški državni sekretar Rex Tillerson je danes v Seulu izjavil, da je strateškega potrpljenja s Severno Korejo konec. Kot eno od opcij proti režimu v Pjongjangu je omenil tudi vojaško posredovanje.
Oglej si celoten članek

"Politike strateškega potrpljenja je konec," je na novinarski konferenci z južnokorejskim zunanjim ministrom Yun Byung Sejem dejal Rex Tillerson. "Razmišljamo o novem nizu diplomatskih, varnostnih in ekonomskih ukrepov. Vse opcije so na mizi," je dodal ameriški zunanji minister, ki je pred tem obiskal demilitarizirano območje na meji med Južno in Severno Korejo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ena od opcij je tudi vojaško posredovanje proti jedrsko oboroženi državi. "Vsekakor si ne želimo, da bi prišlo do vojaškega konflikta. Če bodo zvišali grožnjo svojega oborožitvenega progama na raven, ki po našem prepričanju terja ukrepanje, potem je ta opcija na mizi," je bil odločen Tillerson.

Njegove izjave pomenijo jasen odmik od politike prejšnje ameriške administracije pod vodstvom Baracka Obame, ki se ni hotela ukvarjati s Severno Korejo, dokler se ta ne bi trdno zavezala jedrski razorožitvi.

Tillerson je na prvi turneji po Aziji v vlogi ameriškega zunanjega ministra. V sredo je v Tokiu izjavil, da 20 let trajajoča prizadevanja za jedrsko razorožitev Severne Koreje niso prinesla rezultata. Napovedal je nov pristop, pri čemer pa se ni spuščal v podrobnosti.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 11:35 20. Marec 2017.

    A to ti tvoji libtards-media ali po domače fake news tipa CNN govorijo itd., kjer podporniki CNN in Hillary niti …

  • 06:18 19. Marec 2017.

    še bolj butasto je,če verjameš da je v severni koreji lepo ,tam če se ne nasmeješ ko ti rečejo na …

  • 11:43 18. Marec 2017.

    Zakaj bi pa sploh to naredili? Izolirana država S. Koreja je država, ki pač noče biti suženj nikomur in noče …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.