"Zdravili" so homoseksualnost

Foto: Žurnal24 Javnost je zgrožena nad načinom delovanja klinike Tibidado. Združenja homoseksua
Španske oblasti preiskujejo kliniko Tibidado, ki je svojim pacientom ponujala "zdravljenje" homoseksualnosti.
Oglej si celoten članek

Klinika Tibidado se je znašla pod drobnogledom preiskovalcev, saj naj bi svojim homoseksualnim pacientom ponujala zdravila in psihiatrično zdravljenje, "ki bi spremenilo njihovo spolno usmerjenost", poroča španski časopis El País, ki še piše, da so bili številni pacienti goreči verniki, ki so na zdravljenje prišli, ker "homoseksualnost ni bila v skladu z njihovo vero".

"V omenjeni bolnišnici smo odprli preiskavo, saj homoseksualnosti ne označujemo za bolezen," je povedala predstavnica ministrstva za zdravje, ki je dodala, da bi lahko zaradi tovrstnega "zdravljenja" kliniko oglobili.

Oglasilo se je tudi združenje gejev in lezbijk CGL, ki od oblasti zahteva pravično kazen. "Nesprejemljivo je, da v 21. stoletju profesionalni zdravstveni delavci skušajo 'zdraviti' homoseksualnost," je povedal predstavnik združenja Antonio Guirado.

V Španiji so homoseksualnost dekriminalizirali leta 1979, štiri leta po smrti diktatorja Francisca Franca.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.