Zdravnika ustrelil ostrostrelec

Foto: Žurnal24 Minaret mošeje v Deri, kjer se zbirajo protestniki. (Foto: Reuters)
Sirijske sile ubile šest protestnikov. Oblast se ne namerava premakniti niti za ped.
Oglej si celoten članek

Sirijska oblast krvavo zatira proteste, ki so pretekli teden izbruhnili tudi v tej državi. Šest oseb je bilo ubitih v napadu na mošejo v mestu Dera. Med ubitimi je tudi priznani zdravnik Ali Gasab Al Mahamid, ki je v mošejo prihitel, da bi pomagal ranjenim. Zdravnika je pokosil naboj ostrostrelca.

Skupno deset mrtvih
V omenjeni mošeji protestniki že sedmi dan zahtevajo spremembe vladavine predsednika Bašarja Al Asada. Oblasti so jim izklopile elektriko in prekinile telefonske povezave. V času protestov je umrlo že deset ljudi. Prijeli so tudi glavnega zagovornika protestnikov Loaja Huseina, ki je bil politični zapornik med letoma 1984 in 1991.

Kljub zatiranju oblasti protestniki ne nameravajo odnehati. Zahtevajo politično svobodo, konec korupcije in "konec represije tajne policije“.

V Siriji je opozicija prepovedana, izredne razmere je oblast razglasila leta 1963 in jih ni preklicala vse od takrat.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.