Združena opozicija napoveduje zmago

Foto: Žurnal24 (Foto: Zurnal24)
Črna Gora. V 14 občinah danes potekajo lokalne volitve. Opozicija po 20 letih uspela oblikovati široko zavezništvo.
Oglej si celoten članek

Opozicijskim politikom je prvič po uvedbi večstrankarskega sistema pred 20 leti uspelo preseči medsebojna rivalstva in oblikovati široko zavezništvo.

Volilnemu zavezništvu "Boljša Črna gora" so se pridružile tri največje opozicijske stranke- Socialistična ljudska stranka (SNP), Nova srbska demokracija (Nova) in Gibanje za spremembe (PZP). Poleg njih je del zavezništva še devet manjših zunajparlamentarnih strank.

Največ pozornosti bo namenjene volitvam v Podgorici, kjer že deset let županuje Miomir Mugoša, sicer član vladajoče Demokratske stranke socialistov (DPS). V Podgorici živi 135.000 volilnih upravičencev, kar je približno četrtina vseh volivcev v Črni gori.

Enotnost opozicije pred volitvami je v vladajoči stranki povzročila precejšnjo nervozo. Premier Đukanović je srbskemu predsedniku Borisu Tadiću očital, da se s tem, ko podpira, organizira in financira črnogorsko opozicijo, nedopustno vmešava v notranje zadeve sosednje države. S tem naj bi želel srbski predsednik znova vzbuditi dvom v neodvisnost Črne gore.

Analitiki so se pred voltivami vzdržali ocen, komu bo šla zmaga. Dosedanje volitve pa so pokazale, da Črnogorci niso naklonjeni spremembam oblasti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.