Že prva plovba se je končala tragično

Foto: EPA
Foto: EPA
Na reki Jangce na vzhodu Kitajske se je v četrtek smrtno ponesrečilo 21 ljudi.
Oglej si celoten članek

Na reki Jangce na vzhodu Kitajske se je v četrtek smrtno ponesrečilo 21 ljudi, ki so potovali na 30 metrov dolgi ladji Wanshenzhou 67, medtem ko so bili z ladjo na testni plovbi, poroča BBC.

 

Na ladji je bilo sicer skupno 25 oseb, med njimi tudi lastnik ladje in ekipa inženirjev. Ladjo so oktobra lani izdelali na Kitajskem, registrirali pa so jo v Singapurju.

Enega še iščejo

 

Poleg Kitajcev so na krovu potovali tudi osem potnikov iz Singapurja, Indije, Malezije in Japonske. Enega potnika še vedno iščejo. Tri potnike, državljane Kitajske pa so že rešili po tem brodolomu.

Eden izmed preživelih, ki so ga rešili v petek, Wang Chenhua pravi, da je v kapitanski kabini z enim od inženirjev preizkušal obremenitev motorjev, ko se je nenadoma ladja naglo nagnila na levo. V nekaj sekundah je voda zajela in povsem poplavila krov, preživeli pa se je držal za hidravlično črpalko, ki ni potonila. Ob tem je poskušal rešiti tudi japonskega inženirja, a je bil vdor vode premočan.

Preiskovalci okoliščin nesreče naj bi domnevali, da posadka ni niti napovedala smeri svoje plovbe pristojnim službam, kot bi morali.

 

 

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:55 17. Januar 2015.

    30 ingenirjev in tehnikov pozabilo napolniti ladjo z balastom !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.