Zelenski o novih grozodejstvih, Putin objavil novo odločitev

Foto: Epa
Foto: Epa
Vodja Ukrajincev opozarja na nove vojne zločine, Putin medtem objavil novo odredbo.
Oglej si celoten članek

Ruska vojska je v Hersonu zagrešila enaka grozodejstva kot v ostalih regijah, je sinoči dejal ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski. Poudaril je tudi, da so v tej regiji na jugu države že v teku dela za hitro obnovo ključne infrastrukture.

"Preiskovalci so dokumentirali že več kot 400 vojnih zločinov, najdena pa so bila trupla tako civilistov kot vojakov. Poiskali bomo vse morilce in jih privedli pred roko pravice," je dejal ukrajinski predsednik, pri čemer ni navedel lokacij domnevnih zločinov.

Nadzor nad 200 naselji 

Vse prebivalce Hersona je prosil, naj ne pozabijo, da so razmere v regiji še vedno zelo nevarne in pojasnil, da je bil pri odstranjevanju min ubit ukrajinski vojak, še štirje pa so bili ranjeni.

Prav tako je poudaril, da si delavci prizadevajo za hitro obnovo uničene ključne infrastrukture, vključno z vodovodom, električnim omrežjem, internetnimi in televizijskimi povezavami ter prometnimi in poštnimi storitvami.

Kijev trenutno vzpostavlja nadzor nad več kot 200 naselji v regiji. Približno 200 policistov postavlja cestne zapore in beleži zločine ruskih sil, je povedal načelnik ukrajinske policije Igor Klimenko.

Študente z bojišč

Ruski predsednik Vladimir Putin je odredil demobilizacijo študentov, ki so jih vpoklicale oblasti samooklicanih republik Doneck in Lugansk, je potrdil tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov. 

Dodal je, da je Putin odločil, da študente vrnejo v njihove študijske programe.  

Svet Tako dobrih novic za Ukrajince že dolgo ne ...

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 12

  • 09:21 15. November 2022.

    Noro je,da en človek odloča o življenjih,kdo bo živel kdo umrl.Če te že prisilijo,da greš v vojno,ti vsaj ni treba …

  • 10:52 14. November 2022.

    Vojna je, zanimivo grozodejstva pa, delajo samo Rusi.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.