Zelenski ponoči čustveno nagovoril Ukrajince

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Ukrajinci so preprečili "zahrbtne in sovražne" načrte Rusije, je v nočnem videonagovoru povedal ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski. Svoje sodržavljane je označil za junake, poroča francoska tiskovna agencija AFP.
Oglej si celoten članek

"Mi smo narod, ki je sovražnikove načrte uničil v enem tednu. Načrti, ki so jih pisali več let: zahrbtni, polni sovraštva do naše države, naših ljudi," je Zelenski povedal v videu, objavljenem na družbenem omrežju Telegram.

Dodal je, da "iskreno občuduje junaške prebivalce" mest, ki so se uprli ruskim silam.

Zatrdil je, da je ruska stran v svoji invaziji na Ukrajino, ki se je začela pred tednom dni, izgubila skoraj 9000 vojakov.

Moskva je sicer v sredo prvič objavila natančno število ubitih ruskih vojakov. Umrlo jih je 498, še 1597 pa jih je bilo ranjenih. Ne ukrajinskih ne ruskih podatkov sicer ni mogoče neodvisno preveriti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 07:59 3. Marec 2022.

    Propagandna vojna...Tip se skriva na Poljskem v kleti po vzoru našega odrešenika..Zelenski je že na prva pogajanja prišel iz Poljske, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.