Železniško postajo naredili v devetih urah

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
1500 delavcev je postajo železnice v kitajski provinci Fuijan zgradilo v nekaj urah.
Oglej si celoten članek

Konec januarja so delavci v mestu Longyan v nekaj urah postavili železniško postajo; delavci so bili razdeljeni v sedem skupin, ki so delale od 18.30 do treh zjutraj naslednjega dne.

246 kilometrov dolgo železniško linijo do tega mesta, povezala ga bo z mestom Nanping, bodo odprli konec letošnjega leta. Postala bo glavna transportna povezava med jugovzhodom in osrednjim delom Kitajske. Na progi bodo vozili vlaki s hitrostjo 200 kilometrov na uro.

Tudi 350 km na uro

Hitrost na omenjeni progi sicer ne bo najvišja v državi; Kitajska je septembra lani, šest let po tragični nesreči, v kateri je v trčenju dveh vlakov umrlo 40 ljudi, ponovno zbišala najvišjo hitrost hitrega vlaka na progi med Pekingom in Šanghajem na 350 kilometrov na uro.

Potniki 1318-kilometrsko razdaljo med velemestoma premagajo v štirih urah in 18 mninutah.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.