"Želim si, da se mi ne bi nikoli rodil"

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Oče 20-letnega morilca, ki je na strelskem pohodu ustrelil 26 ljudi, pravi, da je deček ves čas kazal znake, da z njim nekaj ni v redu. Zdravniki so očitno spregledali simptome shizofrenije, mati pa ga je branila.
Oglej si celoten članek

Peter Lanza je v prvem javnem pogovoru po pokolu za revijo New Yorker povedal, da bi njegov sin Adam Lanza tudi njega zagotovo ubil brez pomislekov, tako kot je pred dobrim letom ubil svojo mamo in številne otroke na šoli Sandy Hook v Newtownu. Kot je dejal, si želi, da se mu sin sploh ne bi nikoli rodil.

Štirje streli v mamo za vsakega družinskega člana 

Adam Lanza je 14. decembra 2012 na šoli Sandy Hook v Connecticutu pobil 20 predšolskih otrok in šest odraslih. Pred tem je doma ustrelil mamo. Slednjo je ustrelil štirikrat – kot simbol za vsakega od štirih članov njihove družine. Družina je razpadla že leta 2001, Peter in Nancy pa sta se uradno ločila leta 2009. Strelec je imel še brata.

Peter Lanza je sina nazadnje videl oktobra leta 2010. Kljub prizadevanjem matere Adam Lanza očeta, ki se je preselil v Fairfield v zvezni državi Connecticut, po ločitvi ni hotel več videti.

Zdravniki spregledali hujše bolezni 

Adamu Lanzi so sicer psihiatri leta 2006, ko je bil star 13 let, diagnosticirali aspergerjev sindrom, kar je blažja in nenasilna oblika avtizma. Oče meni, da zdravnikom pri Adamu ni uspelo diagnosticirati hujših duševnih bolezni, najverjetneje shizofrenije.

Sam še vedno ne more dojeti, kaj se je zgodilo oziroma kaj bi lahko storil, da se to ne bi zgodilo. Zanj so bila najhujša srečanja z družinami pobitih otrok, predvsem tistimi, ki so sinu dejanje oprostila.

Do morilca ne čuti ničesar 

Glede Adama danes ocenjuje, da je storil neverjetno veliko zlo in da bi bilo bolje, da se ne bi rodil. Sprva ni imel takšnega občutka, saj ta za očeta ni naraven. Ampak ko razmišlja zdaj, po več kot enem letu, sina ne prepozna več. Zanj je popoln tujec in do morilca, ki se je po pokolu sam ustrelil, ne čuti ničesar, je še razkril za revijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 12:02 19. April 2021.

    Adam Lanza je bil heroj.

  • 18:51 10. Marec 2014.

    Šus tudi za njega... za morilca.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.