'Želimo si kakovostnega srečanja'

Foto: Žurnal24 Hrvaška poslanka je preverjala, ali Kosorjeva zna slovenski jezik. (Foto: AFP)
Hrvaška pripravlja sestanek s slovenskimi predstavniki in želi, da bi bilo srečanje "dobro in kakovostno", je dejala predsednica hrvaške vlade Jadranka Kosor.
Oglej si celoten članek

Predsednica hrvaške vlade Jadranka Kosor je v oddaji hrvaške televizije HRT Dnevnik plus izrazila upanje, da bo do srečanja prišlo kmalu, podrobnosti pa ni želela izdati. "Sem optimistična in verjamem, da lahko kot sosednji in prijateljski državi zmoremo rešiti ta problem, če le hočemo, in Hrvaška to hoče," je še poudarila Kosorjeva.

"Prišli bomo s predlogi"
Da bo v kratkem prišlo do srečanja s hrvaško premierko, je 11. julija napovedal predsednik slovenske vlade Borut Pahor. Ta je takrat izrazil pričakovanje, da bosta na prvem srečanju s Kosorjevo naredila korak naprej pri reševanju vprašanja meje med državama. Kosorjeva pa je dejala, da pričakuje konkretne predloge in da bo hrvaška stran na srečanje prišla s predlogi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.