Žena mu je rodila hčer, on ujet v karanteni v Italiji

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
"Včeraj je žena rodila hčer, a ne morem do njih," nezavidljiv položaj, v katerem se je znašel, opisuje hrvaški košarkar Rok Stipčević, ki igra v Italiji.
Oglej si celoten članek

Rok Stipčević igra za košarkarski klub Foritutdo iz Bologne. Od kar je Italija v karanteni, na domu v Bologni čaka na razplet situacije, njegova družina je medtem v Zadru. Zadnjo tekmo, ki jo je odigral klub, so odigrali pred praznimi tribunami. "Raje ne igram pred praznimi tribunami, a bolje tako, kot da so ljudje izpostavljeni tveganju," je povedal za 24sata. 

Vse skupaj je zanj še težje, saj je drugič postal oče. "Lahko si predstavljate, kako mi je. Včeraj je žena rodila hčer. Oni so v Zadru, jaz pa ne morem do njih. Grozno. Imam sicer dovoljenje kluba za potovanje, srce me vleče v Zadar, a poskušam razmišljati trezno. Mogoče je z mano vse v redu, moj organizem je močan, a ne želim spraviti dojenčice, žene in štiriletne hčerke v nevarnost," je pojasnil. "Upoštevam navodila, ki so jih dali, saj je to edini način, da se zaustavi širjenje okužbe."

Razmere v Bologni je opisal kot kaotične. Mesto je prazno, bolnišnice so prenatrpane, primanjkuje respiratorjev, med obolelimi je veliko zdravnikov. V restavracijah veljajo posebna pravila. Enako velja za trgovine. "Na vratih so sredstva za dezinfekcijo in navodila, kako se vesti. V trgovini poleg mojega stanovanja stojijo varnostniki, ki skrbijo, da so ljudje najmanj meter oddaljeni drug od drugega, na vhodu so razkužila in rokavice ter opozorilo, da se kupci ne smejo dotikati stvari, ki jih ne bodo kupili," opisuje, kako poteka nakupovanje v danih razmerah. 

 

dezurni@zurnal24.si
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 22:03 10. Marec 2020.

    Res hudo ...le kako bo soncek prezivel brez da ga oci ocetek podoji z svojo polno dojko ..sokantno neizmerljivo hudo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.