Ženska na čelu Brazilije

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
Po 89 odstotkih preštetih glasov na predsedniških volitvah v Braziliji bolje kaže Dilmi Rousseff, za katero je glasovalo 55,07 odstotka volivcev.
Oglej si celoten članek

Opozicijski kandidat Jose Serra je po dosedaj preštetih glasovnicah prejel 44,93 odstotka glasov volivcev. Če bo Rousseffova zmagala, bo prva ženska na tem položaju v Braziliji.

Zmago so ji sicer napovedale že javnomnenjske raziskave, ki so pokazale veliko prednost izbranke priljubljenega predsednika Luize Inacia Lule da Silve pred kandidatom socialdemokratske stranke. De Silva svoj položaj zapušča po dveh mandatih.

V prvem krogu predsedniških volitev je Rousseffova zbrala 47 odstotkov glasov, Serra pa 33. Svoj glas bi danes moralo oddati 136 milijonov volilnih upravičencev, saj je udeležba na volitvah v Braziliji obvezna.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.