Ženske zaradi vožnje ne bodo bičali

Foto: EPA
Foto: EPA
Po svetu je završalo, ko so sodniki v Savdski Arabiji žensko obsodili na bičanje, ker si je drznila voziti avtomobil. Zdaj jo je kralj pomilostil.
Oglej si celoten članek

Kralj Savdske Arabije je preklical kazen sodnikov. Shema je bila obsojena na deset udarcev z bičem, ker je julija v nasprotju s predpisi vozila avtomobil. V zadnjem času je "samovoljno" sedanje žensk za volan vse pogostejše. S tem stopnjujejo pritisk, oblastem pa želijo dopovedati, da morajo spremeniti zakone.

 

Na volišča da, za volan ne

Položaj žensk v Savdski Arabiji se sicer izboljšuje, čeprav se še naprej pojavlja diskriminacija. Tako so konec preteklega tedna dobile volilno pravico, Shema je bila obsojena pred dvema dnevoma. Zaradi vožnje avtomobila pa na sojenje čakata še dve Savdijki.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.